הכנסת רוח האמנויות למרכז הרפואי מייצרת מרחב של השראה, יצירתיות וכוח. כאשר האדם החולה פוגש עצמו כיוצר, הוא מקבל הזדמנות להתחבר לכוחות הריפוי הפנימיים שלו ולהשתמש בהם כמשאב בהתמודדות עם מחלתו. העצמתו של המטופל מחזקת את יכולות התמודדותו עם המחלה והאשפוז. עבור הצוות זוהי הזדמנות לפגוש את החולה כאדם שלם, ייחודי ויצירתי ולא כסיפור רפואי נטול פנים ושם אישי.
ב-12 השנים האחרונות מפעילה 'חברות' תכנית שנתית בה משתתפים סטודנטים לרפואה, סיעוד ואמנות הנבחרים מתוך רבים שמגישים את מועמדותם לתוכנית. הסטודנטים מקיימים מפגשים שבועיים קבועים בני שעתיים עד ארבע שעות עם מטופלים במחלקות השונות בבתי החולים, וזוכים לליווי והדרכה מקצועית ממלווה רוחני המכוון אותם. הם יוצרים קשר משמעותי וארוך טווח עם החולים באמצעות שיחה ויצירה משותפת של אמנות, ויחד מבטאים את כישוריהם, מתחברים למקורות הכוח הנמצאים בתוכם ומקבלים חיזוק רוחני, חברתי ורגשי.
המפגשים מתקיימים לרוב במרחב הציבורי המשותף הקיים במחלקה ובהתאם להוראות הצוות הרפואי במחלקה. במקרים מסוימים, בהתאם למצב החולה, הפעילות מתקיימת ליד מיטתו.
הסטודנטים בתוכנית מגיעים מכל המגזרים, הדתות והלאומים, וכך גם המטופלים ובני משפחותיהם. באמצעות היצירה המשותפת נוצר חיבור ודיאלוג מכבד בין אנשים מכל הקבוצות המרכיבות את החברה הישראלית. התוכנית מחזקת את הקשרים בין המרכז הרפואי אל הקהילה שסובבת אותו, ומאפשרת יצירת בסיס רחב של עשיה חברתית יצירתית ומשמעותית.
הסטודנטים בתוכנית הינם סטודנטים לאמנות מהאקדמיה לאומנות ועיצוב "בצלאל", סטודנטים לרפואה מהאוניברסיטה העברית ומהפקולטה לרפואה של בר אילן בצפת, סטודנטים ממכללת צפת, ומכללת אמן- השלוחה החרדית של בצלאל.
פרויקט 'חברות יוצרת' מתקיים בבתי החולים:
• הדסה עין כרם- במחלקות המטו-אונקולוגית ילדים, אונקולוגיה, המטולוגיה, דיאליזה, אונקולוגית אשפוז יום
• הדסה הר הצופים- במחלקות שיקום, מרפאת מחלות כרוניות בילדים, הוספיס, אשפוז יום המטולוגי, ילדים
• בי"ח זיו בצפת- אונקולוגיה, דיאליזה, ניורו-גריאטריה, המטולוגיה, פסיכיאטריה