מאמרים

מחלה

עזרה ראשונה לנפש

פורסם באלכסון ע"י דפנה לוי

הנושא המיוחד בתחרות הצילומים Wellcome Photography Prize 2020 הוא בריאות הנפש – ובין 25 המועמדים הסופיים, ברשימה שפורסמה השבוע, בולטות עבודותיו של הצלם סבסטיאן מאר (Sebastian Mar).

מאר צילם צעירות רוסיות, לצד ערכת העזרה הראשונה הנפשית שלהן. בסדרה, Mental Health Kit המצולמות מציגות את ערכות החרום שלהן, הדברים שהן מצליחות להיאחז ולהיזער בהם בזמנים של מצוקה. מאר מסביר כי ברוסיה עדיין קשה לפעמים לקבל סיוע ראוי למצוקות נפש שונות, ובמקומות רבים עדיין שולטת הגישה שלפיה עדיף להשתיק ולדכא אנשים שעלולים להיות ״נפיצים״, כלומר בלתי צפויים. הוא מצלם נשים, במוסקבה, גם משום שהן פגיעות יותר להפרעות כמו הפרעות אכילת, הפרעה טורדנית כפייתית וכדומה, וגם משום שרמת האלימות נגד נשים שם כה גבוהה, שנשים מהוות רוב גם בקרב הסובלים מפוסט טראומה. ובהיעדר עזרה, רבות נאלצות לאלתר.

בתמונות הן מציגות את האופנים שבהם הן עוזרות לעצמן להחזיק מעמד.

(בתמונה הראשית: קושה, טכנאית מחשבים, שסובלת מהפרעה דו קוטבית. אוהבת לצלול בקרח ומומחית לאיפור אמנותי)

סבה, צלמת אופנה ומשוררת, סובלת מדיכאון וחרדה

קתרינה, סטודנטית לספרות ובלוגרית. סובלת מחרדה וקשיי ויסות

פולינה, אמנית. סובלת בין השאר מדיכאון וחרדה.זיקוק זה התפרסם באלכסון ביום ראשון 26 ביולי 2020 על־ידי דפנה לוי.

תגיות:

גרעין בריא, טיפול, רפואה

עוד בספריה בקטגוריית מחלה

מאמרים

אובדן/אבל

שבעה זה לא מספיק. אנחנו צריכים ללמוד להתאבל לגמרי אחרת התמודדות עם צער עמוק דורשת קהילה. אבל איך עושים את זה במאה ה-21? יש פסיכולוגים שלקחו על עצמם את המשימה
תגיות: אבל, בודהיזם
מאמרים

אובדן/אבל

במאמר זה אנו מבקשים לדון באזור בעל איכות מיוחדת בחיי הנפש, שאותו אנו מכנים הרובד הא־מילולי – ומציעים כי רובד זה הוא תשתיתי וחיוני לתפקודה של הנפש, ולקיומה. בשל חמקמקותו, ולמרות חשיבותו גם במפגש הטיפולי, קשה עד מאוד להמשיגו. המושג 'א־מילולי' שונה מהמושג 'לא־מילולי', שכן האחרון מתאר רובד שהיה מילולי, ובשל טראומות או בשל מנגנוני הגנה – הפך ללא־מילולי. ואילו הא־מילולי קיים בפני עצמו – לא כניגוד של השפה והמילים; והוא קשור לפוטנציאל ההתמרתי העליון של האדם. העניין שלנו בממד הא־מילולי הוא תולדה של עבודה רבת שנים בקליניקה, וכן של ליווי ושל הדרכה בפנימיות ובמסגרות נוספות, שבהן שיעור גבוה של מטופלים הוא של נפגעי ונפגעות טראומה ותקיפה מינית. לאחר הצגת המאפיינים של הרובד הא־מילולי בבריאות ובחולי, נסקור ייצוגים של ממד זה בכתיבה הפסיכואנליטית, הפילוסופית וכן באמנות ובשפה. לאחר מכן נציע להתבונן על תסמינים פסיכוסומטיים, כגון חיתוכים עצמיים או התמכרות, ככאלה המבטאים באופן גופני ורגרסיבי את הכאב שלא ניתן לבטאו במילים. לבסוף נפנה לדגש נוסף של מאמר זה, והוא הבנת החיוניות של ההשתהות של המטפל בממד נטול מילים או המשגות זה, שאותה אנו מכנים ריחוף על פני תהום, לטיפול בכלל ולטיפול בטראומה בפרט – ונביא דוגמאות קליניות לכך.
תגיות: א־מילולי, גוף־נפש, דממה, חיתוך עצמי, טראומה
מאמרים

מחלה

תגיות: גרעין בריא, טיפול, רפואה
מאמרים

שלומוּת - טיפוח הגרעין הבריא

תגיות: גרעין בריא

כנס חברות 2025
בנושא 'חיבור מרפא'

9.7.25 | י"ג תמוז התשפ"ה

מלון נווה אילן

ההרשמה בעיצומה!