ספרות

ליווי רוחני והגות

ראיה שמשחררת

רוב ברבאה

בחיבור פורץ דרך זה פורש מורה הדהרמה רוב ברבאה גישה מקורית ומקיפה להעמקת התובנה. הוא מציג המשגה ייחודית ובנויה בקפידה של הדרך הבודהיסטית, ומלווה את המתרגלת בהדרגה לאורכה, החל מתובנות ריקות פשוטות ונגישות, והלאה אל תובנות מיסטיות יותר ויותר. באמצעות ההנחיות המדויקות, התרגילים מאירי העיניים והדיונים המפורטים, שנוגעים בדקויות של התרגול ושל ההבנה כאחד, ראייה שמשחררת פותח בפני המתרגלת המסורה את מלוא העומק והרדיקליות של מה שלימד הבודהה על ריקות והתהוות מותנית. זה ספר שיכול להיות חבר לדרך במשך חיים שלמים, ולהוביל עמו את הקוראת עמוק יותר ויותר לתוך מרחבים של שחרור.

“רוב ברבאה הוא אחד ממורי הדהרמה הגדולים ביותר בימינו. הוא ניחן במידה יוצאת דופן של בהירות, עומק וניסיון נרחב במסע הרוחני. התכונות הללו משתקפות ב'ראייה שמשחררת', שהוא מדריך יוצא מן הכלל לתרגולי מודעות המובילים לשחרור. יש ספרים רבים על מיינדפולנס וספרים רבים שמלמדים איך לתרגל, אבל מעטים שהולכים את כל הדרך להתעוררות באופן כה בהיר ומדויק."
(סטיבן פולדר, מחבר הספר 'ערות בחיי היומיום', מתוך הפתח דבר למהדורה העברית)

הוצאת פרדס

תגיות:

בודהיזם, מדיטציה, סבל, רוחניות, תרגול

עוד בספריה בקטגוריית ליווי רוחני והגות

מאמרים

אובדן/אבל

שבעה זה לא מספיק. אנחנו צריכים ללמוד להתאבל לגמרי אחרת התמודדות עם צער עמוק דורשת קהילה. אבל איך עושים את זה במאה ה-21? יש פסיכולוגים שלקחו על עצמם את המשימה
תגיות: אבל, בודהיזם
מאמרים

אובדן/אבל

במאמר זה אנו מבקשים לדון באזור בעל איכות מיוחדת בחיי הנפש, שאותו אנו מכנים הרובד הא־מילולי – ומציעים כי רובד זה הוא תשתיתי וחיוני לתפקודה של הנפש, ולקיומה. בשל חמקמקותו, ולמרות חשיבותו גם במפגש הטיפולי, קשה עד מאוד להמשיגו. המושג 'א־מילולי' שונה מהמושג 'לא־מילולי', שכן האחרון מתאר רובד שהיה מילולי, ובשל טראומות או בשל מנגנוני הגנה – הפך ללא־מילולי. ואילו הא־מילולי קיים בפני עצמו – לא כניגוד של השפה והמילים; והוא קשור לפוטנציאל ההתמרתי העליון של האדם. העניין שלנו בממד הא־מילולי הוא תולדה של עבודה רבת שנים בקליניקה, וכן של ליווי ושל הדרכה בפנימיות ובמסגרות נוספות, שבהן שיעור גבוה של מטופלים הוא של נפגעי ונפגעות טראומה ותקיפה מינית. לאחר הצגת המאפיינים של הרובד הא־מילולי בבריאות ובחולי, נסקור ייצוגים של ממד זה בכתיבה הפסיכואנליטית, הפילוסופית וכן באמנות ובשפה. לאחר מכן נציע להתבונן על תסמינים פסיכוסומטיים, כגון חיתוכים עצמיים או התמכרות, ככאלה המבטאים באופן גופני ורגרסיבי את הכאב שלא ניתן לבטאו במילים. לבסוף נפנה לדגש נוסף של מאמר זה, והוא הבנת החיוניות של ההשתהות של המטפל בממד נטול מילים או המשגות זה, שאותה אנו מכנים ריחוף על פני תהום, לטיפול בכלל ולטיפול בטראומה בפרט – ונביא דוגמאות קליניות לכך.
תגיות: א־מילולי, גוף־נפש, דממה, חיתוך עצמי, טראומה
מאמרים

מחלה

תגיות: גרעין בריא, טיפול, רפואה
מאמרים

שלומוּת - טיפוח הגרעין הבריא

תגיות: גרעין בריא